Historie

Lidt historie for Markedsdage i Tarm

De første markeder i nyere tid afviklede Tarm Handelsforening på onsdage i juli på Fabriksvej (nu Torvegade). Det var i 1975 (nogen få mener at det var i 1973). Der var omkring 15 kræmmere, publikum var mest de lokale.

På grund af pladsmangel flyttede markedet i slutningen af 1980érne til det grønne område ved Stationsvej. Markedet voksede sig hurtigt til 50 – 60 kræmmere, og mange turister fandt vejen til markedspladsen. Her fandt selve markedet nok sin nuværende model, med gratis kaffe til de morgenfriske, ligesom der blev et eller andet form for gratis underholdning.
Markedspladsen på Stationsvej blev af Egvad kommune overdraget til en privat bygherre, som havde andre planer med pladsen.

I 2004 blev markedspladsen derfor flyttet til sin nuværende grønne område ved Engvej, hvor der er boder på begge sider af Tarm bybæk. Op til 100 kræmmere er der ofte på pladsen, som nu besøges af op til 4000 – 5000 mennesker pr. gang, heraf mange turister.

Børn har mulighed for at opstille en bod for at sælge legetøj m.v. uden at betale stadeafgift. Åbningstiden er alle onsdage kl. 9 – 14 i sommermånederne fra sidst i juni, til midten af september måned, samt i børnenes efterårsferie. Der er til børnene opstillet et kæmpe hoppeborg, ligesom der hver gang er gratis kaffe og kage til de morgenfriske. Som fra starten, er det Tarm Handelsforening, som er drivkraften bag onsdagsmarkedet.