For kræmmerne

VÆSENTLIGE REGLER FOR STADEPLADSER

1. Faste pladser – Alle markedsdage:

Såfremt man ønsker en fast plads, skal man betale for alle markedsdage og man kan efter aftale få det antal meter som man har brug for. Betaler man første markedsdag får man 15% rabat, betaler man på anden markedsdag får man 10% rabat, senere gives der ingen rabat. Faste pladser er på den store markedsplads. Kræmmere og varesortimenter skal godkendes af Markedschefen. Man har sin plads indtil kl: 08:15 om morgenen, ellers kan den udlejes til andre.

2. Løse pladser – Hvis man vil komme en enkelt eller flere markedsdage:

Så skal man fortrinsvis stå på ”bagagerumsområdet”, som befinder sig på bibliotekssiden af Engvej, skulleder imidlertid være afbud på den store markedsplads fra faste kræmmere, fyldes der op der først. Såfremt man kun ønsker at komme en eller flere gange i løbet af sæsonen, så kan man ikke bestille plads, man skal møde frem og henvende sig til markedschefen, som vil være på pladsen. Alle de der opstiller skal i princippet have tilladelse og varesortimentet skal godkendes.

Som ”løs” dvs. ikke fast kræmmer kan man købe moduler af 3 facademeter og hvor man frit kan stille op på én eller flere moduler af 3 facademeter. d.v.s. man kan tage 3,6,9 eller 12 facademeter. Pladserne er som oftest minimum 4 mtr. dybe nogle lidt dybere og nogle lidt mindre. Stadelejen bliver opkrævet i løbet af formiddagen.

Kom i god tid, officielt må man komme fra kl: 07:00, men de første er der allerede 06:00.

3. Kan man have bil og trailer på sin plads?

Hvis man går ud fra at man f.eks. har 3 facademeter og en plads er 4 mtr. dyb, så kan man selv regne det ud. Vi kan ikke give tilladelse til, at man må gå ind over en andens plads eller en anden må gå ind over din plads. Men mange kræmmere aftaler at stå ved siden af hinanden og selv finde ud af det. Man må i et vist omfang gerne holde en ledig plads fra morgenen, i for sidemanden…men man hæfter for det hvis naboen udebliver.
Så om du kan have bil/trailer på din plads er også et spørgsmål om at du har facademeter nok, om du vil køre bilen ud på P-pladsen og lade traileren stå, eller om man skal have f.eks. 6 facademeter istedet for 3.

4. Hvad koster det?

For løse/enkeltdagskræmmere er stadelejen er: kr. 160,- for de første 3 meter, de næste 3 meter i et modul koster 140,- kr.. , beløbene er inkl. moms.
D.v.s. på de løse pladser koster 3 meter: 160,-, 6 meter koster: 300,- o.s.v.
For faste kræmmere er stadelejen kr. 150,- for de første 3 meter og kr. 40,- for hver af de følgende.
Hjørnegrunde koster ½ på den korteste side. Hertil kommer rabatordninger.

5. Hvem må sælge og hvad må man sælge:

Hvem:
Uanset man er privat som vil sælge overskud fra loftet eller professionel kræmmer, så er man i princippet velkommen til at deltage på Markedsdagene i Tarm. Dette også vil sige, at vi spørger ikke om man er firma eller momsregistreret, idet det er et spørgsmål imellem den enkelte og myndighederne. I et vist omfang kan vi evt. uforpligtende vejlede dig.
Hvad:
Markedschefen bestemmer dette, ubetinget. Der kan være sat begrænsninger på hvor mange der f.eks. sælger læbestift som hovedgruppe, for at nævne et eksempel. Det kan også være f.eks. grøntsager af dårlig kvalitet. Markedschefen kan også indføre midlertidigt stop for visse varegrupper. (et midlertigt stop for flere med en varegruppe kan læses på siden ”for kræmmere” og kan altid oplyses i telefonen, så man ikke begiver sig hjemmefra med noget som der kan være stop for.)

Man må ikke sælge drikkevarer, mad, pølser, is, slik, popcorn, brændte mandler m.v. Fødevarer må sælges efter aftale med markedschefen, for at regulere det lidt, og man skal have sit forhold til fødevaredirektoratet i orden.
Markedsdage I Tarm henvender sig også til familier med børn – så derfor vil vi ikke have, at der forefindes pornoblade og videoer og lignende. Der må ikke sælges levende dyr.
Markedschefen kan udelukke en kræmmer for en periode eller fremover. Det f.eks. være hvis kræmmeren har ”dårlig stil”, d.v.s. nedvurderer andre kræmmere og deres boder, skaber rygter, er uærlig, eller har generende adfærd i øvrigt og som ikke virker fremmende for et godt marked. En afgørelse er ikke til diskussion. Det er kun sket 2 gange i Markedsdagenes mere end 30 årige historie at kræmmere er blevet udelukket.
6. Åbningstid:

Der er mulighed for at købe kaffe og kage fra kl. 09:30
7. Oprydning/affald:

Du skal sørge for at din stadeplads er rengjort inden du forlader den. Affald kan i meget begrænset omfang lægges i mini containeren bag toiletbygningen – eller må du tage det med dig.